Llama Architects

VV Dining 2
VV Dining kitchen 1
VV Dining Kitchen 4
VV Dining Room detail
VV Kitchen details Image 1 of 3 in a row
VV Kitchen Dining USE AS 3 RD PIC IN ROW
VV lounge 6
VV Lounge 1a new
1 of 2 in a row for lounge right hand side
VV Lounge 4
VV Club Lounge 1
VV Club Lounge 4
VV Club Lounge 10aa
VV club lounge use as one main image
VV Club Lounge 3 of 3 in a row pic
VV Hallway Interior 2 shopp
VV Hall Light
Master Bedroom main image
VV Bedroom 1
VV bedroom dressing room
VV Dressing 1 shop
VV Dressing room 6
VV Dressing room 4
Janey Butler Interiors Bedroom
VV master bathroom image number 1
VV Master Bathroom use as 1 0f 3
VV Master Bath use this as one of 3
Victorian Villa Bath PS 169
VV Master Bath PHOTOSHOP OUT WOOD CUT OUTS
Janey Butler Interiors Shower Room Full Image
VV Guest bath details
Janey Butler Interiors Guest Bath 2
VV Guest bath 1

Location: Cheshire

Project Type:

Victorian Villa

This existing three storey Victorian Villa’s Interior was completely redesigned, altering the layout on every floor and adding a new basement under the house to provide a fourth floor.

After under-pinning and constructing the new basement level, a new cinema room, wine room, and cloakroom was created, extending the existing staircase so that a central stairwell now extended over the four floors.

On the ground floor, we refurbished the existing parquet flooring and created a ‘Club Lounge’ in one of the front bay window rooms for our clients to entertain and use for evenings and parties, a new family living room linked to the large kitchen/dining area. The original cloakroom was directly off the large entrance hall under the stairs which the client disliked, so this was moved to the basement when the staircase was extended to provide the access to the new basement.

First floor was completely redesigned and changed, moving the master bedroom from one side of the house to the other, creating a new master suite with large bathroom and bay-windowed dressing room. A new lobby area was created which lead to the two children’s rooms with a feature light as this was a prominent view point from the large landing area on this floor, and finally a study room.

On the second floor the existing bedroom was remodelled and a new ensuite wet-room was created in an adjoining attic space once the structural alterations to forming a new floor and subsequent roof alterations were carried out.

A comprehensive FF&E package of loose furniture and custom designed built in furniture was installed, along with an AV system for the new cinema room and music integration for the Club Lounge and remaining floors also.

A now beautifully elegant contemporary interior for this wonderful period family home.

Get in touch